Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mega macs X

mega macs X går helt nye veje og revolutionerer arbejdsmåden og kommunikationen med køretøjet.

Den hidtil mest fleksible diagnoseløsning fra Hella Gutmann ligger teknisk helt forrest og er praktisk som aldrig før. Og det bedste er: Den tilpasser sig værkstedets størrelse.

​​mega macs X

- Kompatibelt med alle enheder - Browser styret

- Understøtter 1000v højvolt modul

- Can-FD

- DoIP

- Parametervisning af op til 16 parametre parallelt

​- Interaktive eldiagrammer i farver med visning af faktisk værdi og parameter i realtid

​- 2-kanals oscilloskop måleområde: 10 mikro sek. til 200 sek.​

- 1 Hardware - Fuld fleksibilitet med licenser

- Cyber Security Management - CSM - Firewall

- Pass-Thru ready

- Integreret med data

- Trådløs opladning

- Tilkøb af Hella Gutmann tablet

​DIAGNOSETESTEREN PÅ EN HELT NY MÅDE

Banebrydende fremtidsstrategier bliver først skabt, når man tænker helt ud af boksen og bevæger sig ud af de vante rammer. Det er mobiltelefonens forvandling fra en almindelig telefon til en smartphone det bedste eksempel på. Bilfabrikanterne følger trop og har forvandlet sig til en supercomputer på 4-hjul. Føreren bestemmer selv, hvilke funktioner, bilen skal overtage, og hvilken virkning lys og farve skal have både i selve kabinen og set udefra. Til det formål skal der bruges gigantiske datamængder.

 

DIN FREMTID I FORANDRING

Derfor har Hella Gutmann nytænkt præmisserne for diagnose og data og udviklet mega macs X. I modsætning til ældre diagnoseværktøjer kan mega macs X med sine ultrahurtige protokoller som DoIP og CAN FD hurtigt behandle de meget store datamængder i de nye køretøjsgenerationer. På samme måde som bilejerne skal du også på værkstedet frit kunne vælge, hvilken diagnosesoftware og hvilke datatyper, du har brug for til diagnosetesteren, samt hvilken betjeningsenhed, du vil benytte. Måske på én måde i dag – og på en anden i morgen.

 
 
 
 
 
 
Jeg ønsker at *


 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Og X'et? X står for X-antal fordele

​Navnet på de velkendte diagnosetestere fra Hella Gutmann har altid været mega macs,

som ud over mega macs 56 og 77 også omfatter diagnoseløsningerne mega macs PC og ONE.

Men selv om mega macs X stammer fra en kendt produktfamilie, så har den meget nyt at byde på.

Først og fremmest et X antal fordele. X som i alle de fordele, værkstederne frit kan definere og konfigurere.

​X = KOM FRA START TIL EN GOD PRIS X

Står for en bred vifte af modulopbyggede anvendelsesmuligheder til en fornuftig pris. Med startlicensen kan du uden økonomisk risiko gå i gang med den mærkeuafhængige diagnose og f.eks. sikre din handel med brugte biler ved at bruge funktionen til læsning/sletning af fejlkoder. Gratis softwareopdateringer hvert år sikrer, at de fleste køretøjer er omfattet på langt sigt. Som visningsenhed kan du anvende en tablet, bærbar computer eller pc med et vilkårligt operativsystem (Windows, Android, Apple IOS, Linux). 

X = FLEKSIBEL OG NEM I BRUG X

Betyder en ny frihed i håndteringen – uanset værkstedets størrelse, speciale og kompetenceområder. Det eneste, du skal bruge på køretøjet, er diagnosemodulet mega macs X sammen med CARB-interfacekablet. Betjeningen foregår på den separate visningsenhed, som du selv vælger. Du behøver altså ikke bære på en tung diagnosetester, og det er nemt at udskifte din bærbare computer eller tablet på et senere tidspunkt, hvis du ønsker det. 

X = INDIVIDUEL KONFIGURATION AF FUNKTIONALITETEN

Først og fremmest står X for en fleksibel tilpasning af ydelsesomfanget og dermed en maksimal investeringssikkerhed. Hvis du i første omgang vil bruge de grundlæggende funktioner til læsning/sletning af fejlkoder, er startlicensen det rigtige valg for dig. Det er altid muligt at opgradere til licenser med flere funktioner. Softwaremodulerne er tilgængelige „over the air“ (OTA), så din mega macs X følger altid dit individuelle behov – hele vejen til diagnoseløsning i topklasse på niveau med mega macs 77 SDI med guidede målinger og nye funktioner samt datatyper til såvel ADAS og Lys som e-Mobility. Til diagnosticering af motorcykler byder fremtiden på to forskellige licenser: X-Bike-licensen til værksteder, der udelukkende servicerer motorcykler. Og endvidere X-Bike Add-on-licensen, som valgfrit kan tilkøbes af værksteder, der ud over biler også vil servicere motorcykler

​X = FØRSTE INSTALLATION – HURTIG OG SEMIAUTOMATISK

mega macs X er en plug and play-løsning. Det oplever du især første gang, du tager mega macs X i brug via en browser på en vilkårlig visningsenhed. Her starter det såkaldte SDI-setup automatisk efter scanning af en QR-kode eller ved manuel indtastning. Derefter bliver du guidet igennem hele installationen og proceduren til at forbinde din mega macs X med visningsenheden. 

X = SOFTTOUCH-HUS MED LANG LEVETID

Den bedste reparation er den, du aldrig behøver at lave: Førsteklasses materialer og et partielt, stødreducerende TPE-element beskytter både din mega macs X og kundens køretøj mod beskadigelser. Men skulle det alligevel ske, at dit batteri bliver svagere, eller et CARB-stik bliver beskadiget, er det noget, vi har taget højde for. Vi har nemlig udstyret mega macs X med et hus med dobbelt væg, hvilket gør apparatet lettere at reparere og holder reparationstider og –udgifter på et niveau, der er så lavt som muligt. Og så kan både OBD-kablet og batteriet udskiftes enkeltvist.

​Maksimal frihed til selv at kombinere

​VALGET ER DIT – VED HARDWARE …

mega macs X betyder maksimal fleksibilitet og utallige valgmuligheder,

når det drejer sig om hardware og software. Du kan altid

selv vælge, om du vil kombinere mega macs X med din egen

tablet eller PC, eller om det skal være den robuste Hella Gutmann-tablet

– mega macs X arbejder sammen med dem alle. Det eneste,

du skal gøre, er at ændre setup af din mega macs X.

​… OG SOFTWARE

mega macs X er ikke kun en mester i fleksibilitet, når det drejer

sig om hardware. Med de forskellige softwaremoduler kan du

hente lige netop de ydelser, du har brug for, og som passer bedst

til dit værksted. Det er blot et spørgsmål om at ændre dit softwaremodul.

Brug din mega macs X som en ekstra enhed, der

kan udvides efter behov. Alt er muligt.

Elegant design, smarte funktioner

​Decentralisering i design – i mega macs X samles hele logikken – eller hukommelsen – i et lille, kompakt hus.

Til gengæld er den følsomme touchscreen separat, så den er beskyttet, hvis din visningsenhed skulle gå i stykker.

​DESIGN MED FOKUS PÅ BRUGEREN

mega macs X har hverken display eller tastatur, så allerede her adskiller den sig fra tidligere diagnoseløsninger. Bag designet, der minder om et moderne, stort VCI med kabelforbundet CARBstik og integreret LED-belysning, finder du den fremtidssikrede og hidtil mest fleksible diagnoseløsning fra Hella Gutmann Solutions A/S.

INNOVATIVE DETAJLER MED PÅ ARBEJDE

Det gennemtænkte koncept for mega macs X viser sig i de tekniske detaljer som f.eks. den omløbende kabelkanal og en magnetflade, der fikserer CARB-stikket på den rigtige position på huset.

På den måde er mega macs X en kompakt enhed, der nemt kan sættes i ladestationen og oplades induktivt, når du ikke bruger den. Under diagnosen bekræfter en LED-lysbjælke på for- og bagsiden af apparatet den aktive kommunikation med køretøjet.

Andre funktioner vises i den lysende, grønne bue – den såkaldte „swoosh“.

​Alt samlet ét sted

​mega macs X har hele logikken samlet i sit robuste hus. Det gælder både processoren, diagnosesoftwaren og de integrerede diagnoseprotokoller – bl.a. CAN FD og DoIP til nye køretøjsmodeller som Skoda Octavia, Volvo XC 90 og Golf 8 fra Volkswagen.

Det er helt op til dig, hvilken visnings- og betjeningsenhed, du vil bruge til køretøjsdiagnosen: En tablet, en bærbar computer eller en pc med et almindeligt operativsystem (Windows, Android, Apple, IOS, Linux).

​Med en integreret holder kan mega macs X placeres på køretøjets forrude, og dermed har også køretøjer med krombehandlet glas altid en sikker, trådløs forbindelse til visnings- og betjeningsenheden.

Ligesom en smartphone har mega macs X en integreret lommelygte og en praktisk søgefunktion, der målrettet hjælper dig med at finde apparatet ved et klik på knappen „find my mega macs“ på betjeningsoverfladen.

Start i en fart!

Med den valgfrie Hella Gutmann-tablet er det ekstra nemt at komme i gang med diagnosen.

Du får en moderne Android-tablet med en dockingstation med tilslutning til flere forskellige interfaces.  

Og vi har omhyggeligt valgt den med fokus på hurtighed, pålidelighed og robusthed samt sørget for at

tilpasse den til diagnose med mega macs X.

​HURTIGSTART HELT ENKELT MED DIN HELLA GUTMANN-TABLET

Med denne pakke er du i de bedste hænder, også selv om du aldrig har betjent en tablet før. Den integrerede installationsguide sørger for, at tablet og mega macs X genkender hinanden helt automatisk, så du kan gå i gang med diagnosen lige med det samme.

Softwaren på din tablet er begrænset til det mest nødvendige, nemlig interaktionen med mega macs X til selve diagnosen samt brugen af e-mail og webbrowser. Download af apps fra internettet er blokeret på Hella Gutmann- tabletten for at sikre, at din visnings og betjeningsenhed holder hastigheden – også på langt sigt.

Spørgsmål? Du kan altid få hjælp hos Hella Gutmanns support!

​Vil du have lidt mere oveni?

Fejlkodelæsning og visning af systemparametre er moderne værktøjer til at foretage en hurtig fejlsøgning.

Alligevel findes der situationer, hvor du ikke kommer uden om at skulle udføre elektriske

målinger. Her går måleteknikmodulet i mega macs X hånd i hånd med diagnosen som et elegant

alternativ til det separate multimeter og oscilloskopet.​

EKSTERNT MODUL TIL PROFESSIONELLE MÅLINGER

Hvis mega macs X forbindes med det valgfrie måleteknikmodul MT-USB via USB-kablet, vises menupunktet „Måleteknik“ automatisk på visnings- og betjeningsenhedens SDI-overflade. 

Nu bliver din diagnosetester – hvis du har den tilhørende licens – også til et praktisk 2-kanals-multimeter til spændingsmålinger på op til 60 volt samt til strøm- og modstandsmålinger. Du kan nemt foretage alle indstillingerne på betjeningsenheden.

LIDT EKSTRA KOMFORT

Som et alternativ kan vi snart tilbyde dig topprofessionel og endnu lettere udførelse af målinger med måleteknikmodulet MT-X via Bluetooth. Afhængigt af softwaremodulet får du sammen med MT-X et 2-kanals-oscilloskop og en trykmåler. Og så får du adgang til funktionen „Guidede målinger“, der kendes fra mega macs 77 og inkluderer omfattende og guidede højspændingsmålinger.​

​Hvad byder mega macs X på?

​En mega macs X er lige så effektiv, som den måde, den er konfigureret på.

Der er dig, der vælger, hvilke funktioner og data, du vil have.

Afhængigt af dit fremtidige behov kan du selv lægge andre funktioner i hukommelsen på din mega macs X,

f.eks. nye data i forbindelse med ADAS og Lys eller e-Mobility, der er indeholdt i den mest omfattende licens.

​Funktioner

mega macs X er uundværlig som en fleksibel og mærkeuafhængig diagnosetester i hverdagen på værkstedet. Hurtige skift mellem funktioner og data sparer kostbar tid. De samme oplysninger skal ikke indtastes flere gange, og fejlkilderne minimeres – og det begynder allerede med den sikre køretøjsidentifikation via stelnr. eller andre alternativer.

Ud over den obligatoriske funktion til læsning/sletning af fejlkoder har mega macs X meget mere at byde på. Servicenulstilling, automatisk forespørgsel på kilometerstand og visning af systemernes parametre er blot nogle af de funktioner, mega macs X klarer legende let. Afhængigt af din individuelle konfiguration hjælper din mega macs X dig også med aktivering af aktuatorer (aktuatortest), grundindstillinger, kodninger og kalibreringer. Og det går nu en gang hurtigst

NY FUNKTION:

CYBER SECURITY MANAGEMENT

I nyere og kommende køretøjsgenerationer er proceduren til at låse firewalls op forskellig alt afhængigt af producenten. Forskellige procedurer betydermere arbejdstid, og derfor er den bedst mulige håndtering nødvendig.

I din mega macs X overtager Cyber Security Management fra Hella Gutmann den håndtering, og du kan

koncentrere dig om diagnosen – også på køretøjer med firewall.

Måleteknik

Det er ikke altid, at en fejl kan findes ved at udlæse fejlkoder, vise systemparametre eller udføre en målrettet aktuatortest.

I sådanne tilfælde kan en traditionel elektrisk måling være løsningen, og med en mega macs X er den måling slet ikke så svær at udføre, som man måske ellers skulle tro set i lyset af de moderne bilers komplekse elsystemer.

Din diagnosetester kan nemlig forvandles til et praktisk 2-kanalsmultimeter ved hjælp af måleteknikmodulet. På den måde kan du udføre spændingsmålinger på op til 60 volt samt strøm- og

modstandsmålinger. Alle indstillinger foretager du på betjeningsenheden, som du plejer, og du kan endda lade dig guide af de præcise anvisninger fra din mega macs X.​

​NY MÅLETEKNIK:

GUIDEDE HØJSPÆNDINGSMÅLINGER

Antallet af køretøjer med multispændings- og højspændingselsystemer er i kraftig vækst. Men også

her er du sikker på hjælp fra din mega macs X – såfremt du er kvalificeret til at arbejde på køretøjer

med højspændingssystem. Under overholdelse af alle sikkerhedsforskrifterne guider din diagnosetester dig sikkert gennem højspændingsmålingerne på el- og hybridkøretøjer med værdifulde funktioner som præcise henvisninger, overskuelige visninger af måleresultaterne og analyser af de nominelle og faktiske værdier.

​Tekniske data

Selv den bedste tekniker kan ikke undvære de rigtige data på rette tid og sted. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at stille tekniske data i den bedste kvalitet – om muligt OE-data – til rådighed for vores kunder. 

I mega macs X kører opkoblingen til de pågældende- databaser ubemærket i baggrunden.

Det er dog ikke alle værksteder, der har brug for alle data og den stadigt voksende datamængde. 

7Derfor bestemmer du selv, hvilke softwaremoduler, der passer til din serviceportefølje.

Afhængigt af din licens har du alle nødvendige data til køretøjet lige ved hånden på din arbejdsplads, og disse data tilpasses og udvides løbende med henblik på indhold og modeldækning.

​NYE DATATYPER:

ADAS OG LYS OG E-MOBILITY

Arbejde på køretøjer med innovative førerassistentog lyssystemer samt på køretøjer med højspændingssystem kræver fuld opmærksomhed og masser af ekstra data. 

Softwaremodulet ADAS og Lys hjælper dig med de mange og komplekse avancerede førerassistentsystemer (ADAS) i de forskellige producentog modelspecifikke varianter. 

Og med softwaremodulet e-Mobility får du alt det, du skal bruge, både før og under arbejdet på el- og hybridkøretøjer.

Teknisk callcenter

Hvordan ville din arbejdsdag på værkstedet være, hvis du var helt alene? Sikkert meget hård. 

Men som Hella Gutmann-kunde er du aldrig overladt til dig selv. 

I Hella Gutmanns tekniske callcenter sidder kompetente medarbejdere parat til at hjælpe dig,

hvis du er kørt fast med kundens køretøj.

Uanset om du tager fat i os i chatten på mega macs X eller ringer til os i callcentret, så er der kompetent hjælp at hente hos vores team af eksperter. 

Med vores mangeårige erfaring og opdaterede producentspecifikke informationsniveau hjælper vi hver dag mange værksteder med fejlsøgning og fejlafhjælpning på kundekøretøjer.​

​NY SERVICE:

CALL FLAT INKLUSIVE

Tid er penge. Med en licens, der inkluderer vores VIP-service „Call Flat“, behøver du ikke først undersøge, om der stadig er et tilgodehavende på dit Call Card.

Det betyder bl.a., at du også kan give dine medarbejdere fri adgang til at benytte sig af den tekniske

hjælp. Det sparer tid og skaber ingen ekstra udgifter.

Vær opmærksom på, at ydelsesomfanget af vores tekniske support kan variere fra land til land.

Licens til at stille en diagnose

Med vores transparente licenspakker ved du altid præcist hvilke ydelser, der er tilgængelige for dig.

Og hvis du en dag vil have lidt mere oveni, kan du nemt skifte til en mere omfattende pakke. Fleksibilitet

betyder nemlig også at kunne reagere fleksibelt på ændrede betingelser. Vores licenskoncept

gør det muligt.​​

​OPDATERINGER INKLUSIVE

Vores nye licensmodel er helt uden opdateringslicenser. Opdateringer og softwareændringer sker ganske enkelt via basissoftwaren, og udgifter på grund af glemte opdateringer er dermed ​noget,

​der hører fortiden til. Nu har du i stedet overblikket og en klar oversigt over dine udgifter – og den software, der hører til din licenspakke, er altid opdateret.

​mega macs X – fleksibel, også som investering

​Den teknologiske udvikling foregår i dag i et ekstremt højt tempo, og det stiller store krav til, at udstyret på værkstedet er fleksibelt og fremtidssikret. I nogle perioder er der brug for adgang til bestemte typer data og diagnoseinformation – i andre perioder er der ikke.

​Tidligere stod valget mellem forskellige typer diagnosetestere (lille, mellem og stor), og havde værkstedet først anskaffet én type tester, var det den, der blev brugt. Det gjorde det svært at vælge, for en investering skal kunne betale sig over flere år.

I fremtiden skal du som værksted kun vælge én ting: Fleksibilitet.

HARDWARE

mega macs X – hardware med en verden af muligheder

FLEKSIBEL VISNINGSENHED

Allerede her begynder fleksibiliteten: Du vælger selv, om du vil bruge din egen tablet (Android, Apple eller Windows), eller om du vil arbejde med den nye, robuste Hella Gutmann-tablet.

FLEKSIBELT SDI-SOFTWAREMODUL

SDI-softwaren er kernen i det nye diagnosekoncept. Afhængigt af værkstedet, brugeren eller behovet for funktioner kan du vælge mellem forskellige softwaremoduler. Måske vil du starte ud med at have alle diagnosefunktioner, men ikke nødvendigvis alle datatyper eller avanceret måleteknik – og derfor vælger du at begynde med SDI-modulet X3.

FLEKSIBEL LICENSMODEL

mega macs X lukker op for helt nye licensmuligheder: Du skal ikke længere betale for glemte eller kommende opdateringer, og derfor findes der heller ingen opdateringslicenser. Din licens afhænger

fuldstændigt af det valgte SDI-softwaremodul.​

​FACIT: DU INVESTERER I EN DIAGNOSETESTER, DER

ALTID ER TILPASSET NETOP DINE AKTUELLE BEHOV.

FLEKSIBEL – OGSÅ PÅ LANGT SIGT

Nye teknologier såsom el- og hybridkøretøjer udgør en stadigt større del af arbejdet på værkstedet. 

Derfor spiller også højspændingsmåleteknik en stor rolle på nutidens værksted, og tidligere betød det, at testeren skulle skiftes ud med en nyere model.

I dag køber du derimod ganske enkelt en opgradering til SDI-modulet X5 og skifter til licens X5 – så nemt er det!

SDI Module Upgrade fra X3 til X5:

Prisen for en licens X5 modregnes restløbetiden for den aktive licens.

​Og skulle du få behov for endnu en diagnosetester fra Hella Gutmann til dit værkstedsteam, så giver vi rabat* på licensen til den ekstra enhed.

* rabatten på den ekstra enhed kan være landespecifik.

 
 
 
 
 
 
Jeg ønsker at *


 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hella Gutmann Solutions A/S

Lundborgvej 16, 8800 Viborg​

Klik her for rutevejledning

CVR​: 87816613

Kontakt​

Telefon: +45 86 60 28 88

E-mail: info@hella-gutmann.dk

Åbningstider:

Mandag – torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Telefontider​:

Mandag – fredag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Tilmeld nyhedsbrev

© Copyright Hella Gutmann Solutions A/S 2024